Despre noi

Ce este MOMENTUM?

Într-un timp când informația este valoroasă și a te informa este costisitor din punct de vedere al timpului, am simțit nevoia de a crea o platformă de știri și a face citirea mai eficientă. Scopul nostru este să ajungem la cititorii zilnici de știri, la nivel național și să le oferim cele mai importante știri, din cele mai citite surse precum si redirecționarea cititorilor către editorii și autorii originali.  Momentum.co.ro  valorizează informațiile atât de mult încât site-ul nostru se updatează și colectează articole de știri la fiecare cinci minute. Mai mult decât atât, Momentum concentrează într-o singură platformă toate sursele verificate si plauzibile de știri de ultim moment.

Cum funcționează?

Pe scurt,  momentum.co.ro  îmbină noutăți. Aceasta înseamnă că site-ul nostru colectează link-uri și le grupează în așa numitele “clusters”. Un “cluster” reprezintă toate știrile despre un eveniment din două sau mai multe surse diferite.

Ce “clusteruri” sunt afișate?

În afară de faptul că nu creăm conținut, de asemenea nu alegem care clustere să fie afișate sau care surse să fie afișate. Un algoritm calculează ce știri sunt cele mai importante prin căutarea clusterului cel mai mare. Mai mult decât atât, un cluster devine mai mare pe măsura ce tot mai multe surse scriu despre un eveniment specific.

Doriți ca site-ul dumneavoastră de știri să fie prezentat pe platforma noastră?

Momentum colectează link-uri de știri din aproximativ 100 de surse din România. Toate sursele sunt alese după anumite criterii și acestea sunt următoarele:

  1. Websiteul să fie activat de mai mult de 6 luni.
  2. Google analytics report trebuie să arate:
    1. mai mult de 150 000 de vizite pe lună pentru o subcategorie, de exemplu muzică
    2. mai mult de 200 000 de vizite pe lună pentru o categorie, de exemplu ivertisment
    3. mai mult de 300 000 de vizite pe lună pentru mai multe categorii.
  3. Să aibă canalele RSS organizate și separate pentru toate categoriile și subcategoriile. Legăturile RSS trebuie să conțină și link-uri pentru imaginile știrilor
  4. Dacă site-ul dumneavoastră îndeplinește toate criteriile menționate mai sus vă rugăm să ne contactați prin e-mail.